Skip to main content
Neem direct contact met ons op: 070-3643939

Groene daken

Het compleet aanbrengen van een groendak, uitgevoerd met sedum casettes. Aan te leggen op een bestaand plat dak met wortelwerend doek of in combinatie met een nieuw dak waarbij dan gebruik gemaakt wordt van een wortelwerende toplaag.

Iedereen wil wonen en werken in een groene en gezonde omgeving en genieten van levend groen. Onze daken bieden die vrijheid. Een groendak ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook tal van economische, technische en duurzaamheidsvoordelen zoals:
 • Temperatuur 

  Onder onze daken is het koel. Zwarte daken warmen in de zomer op tot 80 graden terwijl een groen dak niet warmer wordt dan 35 graden. Dit geeft een enorme besparing op uw koeling en een belangrijke bijdrage aan het verminderd opwarmen van de stad, het zogenaamde “heat island”.

 • Water

  Onze vegetatiedaken kunnen 50% – 80% van het regenwater bufferen, verdampen en sterk vertraagd afvoeren. Met onze daktuinsystemen kan dit zelfs oplopen tot 99%. Hiermee worden de rioolsystemen sterk ontlast, hetgeen de reden is dat veel steden subsidie verstrekken op onze daken.

 • Levensduur

  Het groene dak beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuurswisselingen, UV-straling en mechanische beschadigingen. Het geeft een levensduurverlenging met factor 2.

 • Biodiversiteit

  Het dak en de gevel bieden plaats aan uitgebreide ontwikkeling van flora en fauna. Zo vinden bijvoorbeeld bijen en vlinders nectar in de bloemen van de diverse sedums.
 • Milieu

  Onze systemen werken als een biofilter, ze binden CO2, absorberen fijn stof, verminderen de geluidoverlast en zorgen voor reiniging van het regenwater. Ook bij het produceren, verwerken en hergebruiken van materialen en grondstoffen in onze systemen staat het milieu centraal.